Wat anderen zeggen…

De rubriek werd het parade paardje

Voor Uitagenda Rotterdam Magazine waren we op zoek naar een fotograaf voor de nieuwe rubriek ‘De medemogelijkmaker’. Het ging om een spreadvullende beeldrubriek waarin mensen die achter de schermen werkten in de culturele sector geportretteerd werden. De foto’s op Jokes website sloten perfect aan bij wat wij voor ogen hadden en zodoende vroegen we haar als vaste fotograaf.

Het was bijzonder om te zien hoe Joke zich vastbeet in deze mini-projectjes. Voor een foto van de hovenier van Het Nieuwe Instituut regelde ze een onderwatercamera om hem met lieslaarzen in de vijver te fotograferen en voor een foto van de glazenwasser van de Euromast was ze direct enthousiast om bij hem in het wiebelende bakje te stappen op 96 meter hoogte.

Voor ons werd de rubriek het paradepaardje van het magazine, dat regelmatig van stal kwam tijdens presentaties. De foto’s waren altijd vlijmscherp, mooi belicht én ze vertelde het verhaal achter de persoon, ondersteund met een kort portret in tekst door Laura van Mourik."

Renee Schouwenburg Hoordredacteur, Rotterdam UitAgenda

Fotografie dat lekker ‘knalt’.

Bij gezondNU werken we het liefst met een ‘vast’ team aan freelancefotografen. De uitdaging was om een fotograaf te vinden die flexibel beschikbaar is en elke keer de kwaliteit kan leveren waar wij op zoek naar zijn. 

We willen fotografie dat lekker ‘knalt’. Waar mensen tot hun recht komen op een natuurlijke manier. Jij verrast ons keer op keer met mooie settings en composities. 

De samenwerking vind ik erg fijn. We hebben er nu een fotograaf bij waar we van op aan kunnen. Je reageert snel, bent enthousiast en denkt graag mee. Dat zorgt bij ons voor minder kopzorgen (help, wie zetten we nu in?) en maakt gezondNU kwalitatief sterker.

We zorgen altijd voor een beeldbriefing, maar jij komt regelmatig zelf met suggesties die laten zien hoe professioneel je bent. Je weet wat wij zoeken en bent daarom echt een aanwinst binnen ons freelanceteam.

LIAN VAN DOORN HOOFDREDACTEUR, GEZONDNU MAGAZINE

Fotograaf die niet professionele modellen naturel op beeld krijgt

Ik was op zoek naar een fotograaf die niet professionele modellen naturel op beeld kan krijgen. Een opdrachtgever van me werkte altijd met stockfotografie en ik wilde ze daar vanaf brengen.

Ik vind het fijn dat we goed kunnen sparren waardoor oplossingen altijd snel gevonden worden, voor welk ‘probleem' dan ook. Je bent een no bullshit type (heerlijk!).

Op de set ben je goed voorbereid waardoor je snel schakelt, ook wanneer de situatie nét even anders loopt. Tegelijkertijd weet je goed te laveren tussen alle ‘poppetjes’ op de set (Je houdt ieders rol goed in de gaten). 

Niet onbelangrijk: het eindresultaat is erg mooi. Je ziet de eigenheid van modellen en weet deze te vangen in beeld. Je hebt een stijl die ik karakteriseer als fris, naturel en sterk. 

Hierdoor heb je er voor gezorgd dat twee productmerken kwalitatief goede fotografie hebben. Het beeld sluit nu veel beter aan op hun branding.

Je bent een van de prettigste fotografen waar ik ooit mee heb samengewerkt.

Elles Kruip Strategie &Design Artdirector

De puurheid in haar beeld. Daarom moeten we haar hebben!

Onze stichting: De Roodkapjes, helpt mantelzorgers balans te houden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor zichzelf. Deze boodschap wilden wij helder en duidelijk beeld hebben. 

Na Joke Schut een tijdje op linkedIn gevolgd te hebben zeiden we unaniem: Haar moeten we hebben! De puurheid in haar beeld. Niet mooier maken dan het is, maar wel vanuit een positieve insteek is wat ons zo aanspreekt in haar beelden. 

Op de dag van de fotoshoot geeft Joke duidelijk aanwijzingen en zorgt er tegelijkertijd voor dat het geen geposeerde foto’s worden. Het maken van de fotoreportage voelt daardoor heel natuurlijk, alsof we een echte “zorg voor de mantelzorger sessie” hadden.

Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. Met haar beelden heeft ze ons verhaal kracht bijgezet. En we houden van haar Rotterdamse “recht voor je raap” mentaliteit.

Marjo Koppert mede-eigenaar stichting De Roodkapjes