De Hoopers

Publication

Project date

Portfolio

Online

2023-heden

Vrij werk

De toekomst van creatieve broedplaatsen is allerminst zeker. Steeds vaker worden ze naar de buitenwijken van grote steden gedreven omdat de binnenstad onbetaalbaar is. Met de huidige politieke stroming (jan 2024) wordt ook de toekomst van de kunstenaars en ambachtslieden steeds onzekerder. In mijn broedplaats De Hoop zitten bijna 200 ateliers. Met deze fotoserie geef ik de kunstenaars een gezicht en laat het belang van de broedplaats zien.

Samm Lewis (34, Watford, Engeland)

Samm begon na de Brexit aan een nieuw hoofdstuk en maakte de overstap van een Londense modeadvocaat naar een oplossingszoeker in de modewereld. Bezorgd over het vervagende erfgoed van duurzame textieltechnieken als gevolg van generatie-apathie en de aantrekkingskracht van digitale en snelle mode, koos ze ervoor om het ​​verschil te maken. Samm woont aan zee, haar levensstijl is verweven met de natuur. Ze spint garen, verft het met planten en weeft er vervolgens kleding van.

Lieve de Vree (30, Amsterdam, Nederland)

“Ik gebruik sculptuur als medicijn tegen mijn eigen schaamte en walging. Ik vind het leuk om van weerzinwekkende dingen iets moois te maken, zodat die weerzin dragelijk of zelfs wenselijk wordt. Ziekte, viezigheid, perversie, afval, ongemak, nutteloosheid, verwarring en vervreemding, eigenlijk alles waar ik bang voor ben, ik zoek het op en zet het om in een beeld dat zelf ook een soort wezen wordt en soms maanden of zelfs jaren nodig heeft om de uiteindelijke vorm te vinden. Als het werk goed is, dan heb ik zelf daarmee een stukje van die angst overwonnen en heeft het medicijn gewerkt”

Aiden Sielas (Amsterdam, Nederland)

Horror en sciencefiction zijn de inspiratie voor de namen die de garens van Aiden krijgen. Aiden is professioneel garenverver en brengt haar wol uit onder de merknaam Undercover otter. Typisch aan diens wol zijn de experimenten met kleur en verschillende technieken.

Sanne Terweij (39, Amsterdam, Nederland)

Sanne experimenteert in haar studio met verschillende chemische processen en artistieke interventies. Hierbij brengt ze metalen als koper en messing tot leven in kleurrijke wandobjecten. Geen werk is ooit hetzelfde doordat oxidatie een onvoorspelbaar proces is. Maar Sanne weet dat onvoorspelbare te benutten om zo de talloze met de hand geknipte vierkantjes om te zetten in unieke wandobjecten.

Marthe Wille (27, Eze, Frankrijk)

Geïnspireerd door de wetenschap en de natuur vertaalt Marthe dit in haar eigen taal. Haar kunst draait om twee verschillende werklijnen. Enerzijds daagt ze zichzelf uit met grootschalige kinetische sculpturen. Aan de andere kant duikt ze graag in een meer op design gebaseerde aanpak met kleinere stukken die het midden houden tussen sculpturen en meubels.

overzicht

Volgende case

Buurt PostpuntenVrij werk
Buurtpostpunt. Moeder en zoontje staan bij grote postzak bij de voordeur