Door samen te werken ontstaan de mooiste dingen.

Vijf minuten voordat de zaaldeuren open gaan sta ik met regisseur Shannon Murphy in de zaal. Er moet een portret van haar gemaakt worden. Er zijn twee opties: Voor een zwarte muur, egale achtergrond, classy, altijd goed. De andere optie is tussen de rode bioscoop stoelen in.

Er is weinig tijd maar ik besluit toch voor de iets gewaagdere variant te gaan. Ik vraag haar om tussen de stoelen te staan. Het beeld is okee, niet geweldig maar goed genoeg.

Dan zegt Shanon dat ze een rode jas in de kleedkamer heeft, haar agent zet een sprintje in en gaat hem halen. De jas is exact de kleur van de stoelen. Okee denk ik, dit is of compleet een faillure of het is fantastisch. Er is geen tijd meer om daar over te twijfelen dus ik ga er voor.

Bij de eerste klik weet ik dat het de juiste keuze is. Het beeld veranderd van een okee niveau naar fantastisch. We hebben nog een paar minuten maar het is ruimschoots tijd genoeg. De deuren gaan open en ik ga snel weg, dankbaar voor dit soort mooie spontane samenwerkingen.