Als we het kantoor van advocaat Gerard Spong in lopen wijst hij mij en de interviewster een stoel toe. Een beetje verbluft neem ik plaats, huh..wacht een stoel?! Ik ben hier om een portret te maken. Vanaf mijn stoel wring ik mij in allerlei bochten. Ik weet dat de foto’s die ik nu maak niet goed genoeg zijn.

Terwijl het interview op zijn eind loopt begint hij direct zijn spullen in te pakken. Ik wil nog steeds een goed portret en vraag of hij nog even tijd heeft om te poseren. “ Nog een portretfoto? Nee dat kan niet, ik moet mijn hondje uitlaten”

Vol trots tovert hij, achter zijn bureau, een piep klein hondje tevoorschijn. In een split second visualiseer ik het beeld wat ik wil maken. Het contrast van dit kleine schattige hondje met Nederlands grootste strafrecht advocaat kan niet groter. Poseren met zijn hond, vooruit dat wilde hij wel heel even doen. En ja hoor, binnen dertig seconden, voilà, daar is hij. Dé foto.

In opdracht van Lourens magazine maakte ik dit portret. Hier kun je ander editorial werk van mij zien.