Op zee een portret maken van de haaibaai schipper.

Ik werk graag in opdracht voor mooie magazines en leuke bedrijven. En soms, is in opdracht werken zó leuk dat het als vrijwerk voelt. Voor de Rotterdam UitAgenda maakte ik twee jaar iedere maand een portret van mensen die achter de schermen of buiten de spotlight iets bijdragen aan de kunst en cultuur scene van Rotterdam. 

Willem Lodder is de schipper van de Haaibaai-boot. Iedere twee weken vaart hij met zijn boot naar de Maasvlakte om daar water te halen voor het Oceanium van diergaarde Blijdorp. 

Met grote brandweerslangen hevelt hij 300 kuub water van een zeeschip over op zijn eigen schip. Het water bij de Maasvlakte is namelijk niet geschikt, dat water heeft niet het perfecte zoutgehalte. Daarom neemt een zeeschip dat voor hem mee vanuit de Golf van Biskaje.

Tijdens het overhevelen van het water hadden we ruim de tijd voor een mooi portret. Voor deze fotoshoot zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Zoals altijd de bladnaad, en de tekst die op een vaste plek staat. Tijdens het fotograferen houd ik hier rekening mee. Dit zorgt dat het reclamebureau uiteindelijk een perfecte spread in het magazine kan maken.

Verder willen we graag dat de foto een grapje in zich heeft. Tja…Op een boot waar nep penguins op gemonteerd zitten is dat grapje natuurlijk makkelijk gemaakt!

Dit artikel, en vele anderen zijn ook te lezen op linkedIn. Wil je ook zo’n stoere, verrassende portretfoto? Neem dan contact op met mij.