Als het fluitsignaal gaat stuiven 8 paar ruiters naar het midden van het speelveld. Vanaf dat moment is niet meer uit te leggen wat ik zie. Er zijn geen regels behalve SCOREN!!

Ik sta in het olympisch stadion van Cholponata. Voor de derde keer vindt de World Nomad games plaats. Op het moment van deze foto wordt de finale van Kok Boru gespeeld. Een sport die een combinatie is van polo met rugby. Say whut? Ja je leest het goed.

Het doel is om een dode geit, die ruim 40 kilo weegt, van de grond op te rapen, terwijl je op je paard zit, om vervolgens die geit in het goal van de tegenstander te werpen. En daarmee zijn ook alle spelregels meteen uitgelegd. Alles echt ALLES is geoorloofd. Op elkaar in beuken, van je paard af vliegen om vervolgens met geit en al het goal in te gaan. Ik kijk mijn ogen uit, hoe bestaat dit?!

Ineens ben ik (en de rij pers die naast mij staat) onderdeel van het spel wanneer de sporters door de buitenlijnen van het veld heen vliegen. We grijpen onze spullen bijeen en maken dat we wegkomen. Want ook dit mag, blijkbaar… Het publiek juicht en joelt en gaat door het dolle heen.

De hele serie van Kirgizie bekijken? Dat kan hier.