Hoe poseer je tijdens een fotoshoot? 9 Tips

‘Hé, met mij. Ik bel effe want moet je horen: ze gaan me dus interviewen. Ja heel leuk. Maar ik kwam net erachter dat ze óók een portretfoto erbij willen. Ja erg hè. Nee ik zie het ook helemaal niet zitten. Ik sta zó slecht op foto’s. Weet je nog die laatste keer? Ja lach maar, maar straks zien 34.000 mensen mij. Wat zeg je? AI. Haha ja goed idee! Mijn hemel en dan moet ik helemaal poseren enzo, ik ben toch geen Doutzen Kroes. Ik krijg al spierpijn als ik er aan denk. Nee, nee, ik kan er niet meer onderuit. Haha ja, hopelijk kunnen ze flink photoshoppen. Oefenen voor de fotoshoot zeg je? Ja dááág, dat is toch voor schut. Nee, nou, ik geef me er wel aan over. Ja, ik laat je weten hoe het gegaan is.

Ja, het valt vast mee… Vast.’

Herken je die camera angst?

Krijg je een topkans maar heb je geen flauw idee hoe je charmant op poseert bij een fotoshoot? Bekijk de foto’s, en leer de poses uit je hoofd. Want met deze 9 poseer tips verloopt je fotoshoot nog gladder dan dat een versgebakken eitje uit je teflon pan glijdt.

Let op de blauwe pijlen die wijzen naar aandachtspunten. Zoals een gebogen knie, een houding van een hand, een manier waarop je gezicht gedraaid is. Maar bij alles geldt: maak je lang. Borst vooruit. Buikspieren aangespannen.

Onthoud: je bent geen leeggelopen doedelzak.

Joke Schut poseert in de natuur. Bij haar poses staan pijlen als tips voor een fotoshoot
Joke Schut poseert in de natuur. Bij haar poses staan pijlen als tips voor een fotoshoot
Joke Schut poseert in de natuur. Bij haar poses staan pijlen als tips voor een fotoshoot
Joke Schut poseert in de natuur. Bij haar poses staan pijlen als tips voor een fotoshoot
Joke Schut poseert in de natuur. Bij haar poses staan pijlen als tips voor een fotoshoot
Joke Schut poseert in de natuur. Bij haar poses staan pijlen als tips voor een fotoshoot
Joke Schut poseert in de natuur. Bij haar poses staan pijlen als tips voor een fotoshoot
#35

Volgende case

#33

Je las een blog van mij- Joke Schut

Ik fotografeer voor magazines en maatschappelijke organisaties die opzoek zijn naar frisse, vrolijke, verhalende portretfotografie. Wie ik verder ben? Dat ontdek je hier. 

Inspiratie opdoen

Portretfotografie – Ideaal voor magazines, blogs en employer branding sites. 
Reportage fotografie – Handig voor je websites, socials en blogs.