Campagne fotografie met Fred en zijn XXX bretels

Als hij de deur open doet begroet Fred me hartelijk. Over zijn buik zijn bretels gespannen met grote ❌❌❌ kruizen. Ik moet een beetje gniffelen, dat kan natuurlijk niet.

“Zeg Fred, wij bouwen hier even een fotolamp op. Heb jij in de tussentijd misschien nog keuze uit verschillende bretels?” 

“Hoezo? Weetje wel waar deze XXX-en voor staan? Amsterdam! da’s toch mooi?” 

“Heel mooi, maar weetje, deze mensen, dat zijn geen Amsterdammers” terwijl ik een wuivend gebaar maak naar mijn klant geef ik hem een knipoog. 

“Nou mooi is dat” Mopperend loopt hij naar boven. Wanneer hij terug komt houd hij een bretels met dalmatiërs omhoog.

“Perfect Fred!” Lets shoot!


Heerlijk eerlijk, die Fred én jouw campagne.


Fotograferen met niet professionele modellen brengt een puurheid met zich mee die je campagne heerlijk eerlijk maakt. Die eerlijkheid uit zich in een groot vertrouwen van je doelgroep in jou. Maar soms, héél soms moet die eerlijkheid een beetje bijgestuurd worden 😉.

Fred beseft zich niet dat de bretels de doelgroep niet aanspreek. Erger nog, misschien zelfs wel afstoot. Hoe kan hij ook, met zijn 81 jaar is dat niet iets wat je van hem kan verwachten. Daarvoor zijn ik en de stylist er.

De stylist en ik als fotograaf letten op de details die het verschil maken tussen: Oéf wat een misser en tjééé wat gestyled. We zorgen dat alles samen in een sterk campagne beeld. Kijk maar, hier zie je het eindresultaat.

Blog #22

Volgende case

Blog #20

Je las een blog van mij- Joke Schut

Ik fotografeer voor magazines en maatschappelijke organisaties die opzoek zijn naar frisse, vrolijke, verhalende portretfotografie. Wie ik verder ben? Dat ontdek je hier. 

Inspiratie opdoen

Portretfotografie – Ideaal voor magazines, blogs en employer branding sites. 
Reportage fotografie – Handig voor je websites, socials en blogs.