De truc die elke portretfoto beter maakt

Ik herinner me hem nog goed. Zijn enorme handen, leunen met vol gewicht op mijn tafeltje. Vette donkerbruine lokken haar verwilderd in zijn gezicht geplakt. Langs de slaap rolt tergend langzaam een zweetdruppel. Rood aangelopen bulderde hij zijn wiskundeformules over mij heen.

Meneer De Groot, mijn wiskundeleraar.

Het nut van wiskunde zag ik wel, maar de formules begrijpen, hó maar.
Natuurlijk, het feit dat T3A zo’n gezellige klas was hielp niet, dat ik bang voor mijn leraar was ook niet. Mijn gemiddelde, een 5.6.
Wiskunde, niet voor mij weggelegd.

Op een dag kwam de stelling van Pythagoras ter sprake. Daar waar de wiskundebollebozen uit mijn klas hier geen sikkepit van begrepen zag ik het licht.

Dit kon ik! Dit begreep ik!

Maar ja, driehoekjes tekenen, wat heb je daar nou aan?

Kijk eens heel goed naar mijn fotografie, het is bijna onzichtbaar, maar wist je dat in elke foto die ik maak een driehoekje getekend wordt?!
Van het linkeroog – naar het rechteroog – naar de lippen teken ik een vlak. In Photoshop zorg ik ervoor dat de driehoek een fractie lichter is dan de rest van het gezicht.

Da’s mooi, zo krijgt een gezicht een frisse toet.

Kijk, hier in mijn portfolio kun je als je het goed kijkt zien wat ik bedoel.

Blog #9

Volgende case

Blog #7
Je las een blog van mij- Joke Schut

Ik fotografeer voor magazines en maatschappelijke organisaties die opzoek zijn naar frisse, vrolijke, verhalende portretfotografie. Wie ik verder ben? Dat ontdek je hier. 

Inspiratie opdoen

Redactioneel portfolio
Campagne & reportage portfolio

Geen behind the scenes verhaal meer missen?

meld je aan voor de nieuwsbrief