Portret van client Remco tussen de narcissen bij dagbesteding Kook Saam.

De fotoshoot met koffie van Kooksaam

Tot frustratie van de boeren stampen toeristen ieder jaar de bloemen op de bollenvelden kapot. Begin april 2021 had ik een fotoshoot bij die bollenvelden in Lisse. Wel opgevoed als ik ben *kuch kuch* wilde ik dit goed aanpakken en dus op zoek naar de boer.

Bij de ingang van de aangrenzende boerderij staat een jonge. “Halloo, mag ik wat vragen?” Zonder wat te zeggen loopt hij weg.

Ehh okee.

Dan komt er een vrolijke man in kokstenue ons tegemoet. “Halloo, wij zijn van KookSaam, een dagbesteding voor mensen met een beperking, zoeken jullie iets?” Aaaah, dat verklaart!

Een paar minuten later staan we voorzichtig bij de bloemen te fotograferen. De vriendelijke man loopt samen met een van de jongens op ons af. “Vraag jij het hun maar,” zegt hij bemoedigend tegen de jongen.

“Lusten jullie een kopje koffie?” vraagt de jongen ons. Dat lusten wij zeker wel!

Wauw, wat een luxe zo tijdens de fotoshoot.

Als hij terugkomt met de koffie vraag ik aan de jongen of hij weleens een portretfoto heeft laten maken tussen de bloemen. Verlegen schudt hij zijn hoofd.

“Zou je het willen? Alleen of samen met je collega?” “Alleen!” Giebelend komt hij voor mijn lens staan.


De portretfoto, waarvoor ik eigenlijk tussen de bloemen stond fotografeerde ik voor het GezondNu magazine. Het eindresultaat daarvan vind je hier.

Sterk verhalende portretfoto, dat wil ik ook!

Start mijn fotoshoot
Blog #14

Volgende case

Blog #12