“piingg” een mailtje. Carel Kraayenhof, of ik van hem een portretfoto wil maken. “Wie?” Denk ik op dat moment. Ik start spotify en zoek zijn muziek op. Argentijnse tango klanken komen uit mijn speakers. Niet direct de muziek die ik elke dag opzet, uit nieuwsgierigheid laat ik de muziek op de achtergrond aanstaan.

Terwijl ik verder aan het werk ga hoor ik ineens een bekend nummer. Ineens weet ik het: De traan van Hare Majesteit. Ruim 18 jaar geleden zat heel Nederland gebiologeerd te kijken naar de ontroerde Maxima die opgaat in het optreden van de master of de Bandoneon.

Twee weken later ontmoet ik de master himself. Zelden is een fotoshoot en interview zo relaxed als deze. We zitten in zijn bijkeuken. De passie voor de Argentijnse levensstijl is overal in de ruimte te zien. Om de haverklap wordt het interview onderbroken als hij zijn magische vingers over de bandoneon laat gaan. De traan van maxima, ik begrijp het helemaal. Man wat een instrument wat een geluid. Ik ben er stil van.

Voor de foto lopen we naar zijn achtertuin, wel te verstaan een weiland van een paar honderd hectare. Het is heerlijk weer en terwijl ik mijn licht opbouw staat hij geduldig nog wat melodieën te spelen.

Bekijk mijn andere redactionele portretfoto’s hier.