Portret schipper haaibaai

Portret schipper haaibaai

Ik werk graag in opdracht voor mooie magazines en leuke bedrijven. En soms, is in opdracht werken zó leuk dat het als vrijwerk voelt. Voor de Rotterdam UitAgenda fotografeerde ik twee jaar lang mensen die achter de schermen of buiten de spotlight iets bijdragen aan de kunst en cultuur scene van Rotterdam. 

Willem Lodder is de schipper van de Haaibaai-boot. Iedere twee weken vaart hij met zijn boot naar de Maasvlakte om daar water te halen voor het Oceanium van diergaarde Blijdorp. 

Met grote brandweerslangen hevelt hij 300 kuub water van een zeeschip over op zijn eigen schip. Het water bij de Maasvlakte is namelijk niet geschikt, dat water heeft niet het perfecte zoutgehalte. Daarom neemt een zeeschip dat voor hem mee vanuit de Golf van Biskaje. Tijdens het overhevelen hadden we ruim de tijd voor een mooi portret. 

Dit artikel, en vele anderen zijn ook te lezen op linkedIn. Wil je ook zo’n stoere, verassende portretfoto? Neem dan contact op met mij info@jokeschut.nl

Portret decorbouwer Ro Theater

Portret decorbouwer Ro Theater

Joke Schut (1988) portretfotograaf. Naast mijn werk in opdracht voor magazines en bedrijven fotografeer ik ook graag persoonlijke projecten. En soms, is in opdracht werken zó leuk dat het als vrijwerk voelt. Voor de Rotterdam UitAgenda fotografeerde ik twee jaar lang mensen die achter de schermen of buiten de spotlight iets bijdragen aan de kunst en cultuur scene van Rotterdam

Voor een nieuw theaterstuk: Sneeuw Op Komst, moet het heel hard gaan stormen. “De hele zaal moet onder de sneeuw komen, en we gaan het in het theater heel koud maken”

David van der Wees bouwt is decorbouwer en bouwt voor dit theaterstuk een sneeuwmachine. De machine werkt op dit moment nog niet perfect, maar met een beetje schudden aan de bak kreeg het ingebouwde ventilatortje grip op de sneeuwpapiertjes in al snel sneeuwde het in het rond. 

Een goede portretfoto dwarrelt niet naar beneden, zoals de sneeuw in deze foto, maar blijft hangen en laat een blijvende indruk achter. Ook zo’n portretfoto bemachtigen? Neem dan contact op met mij via info@jokeschut.nl. Ook andere artikelen lezen? Kijk eens op mijn linkedIn

Dit artikel werd gemaakt in samenwerking met de super schrijfster Laura van Mourik. Tegenwoordig schrijf ik ook over mijn fotografie op LinkedIn ook leuk om daar te lezen.

Screenshot 2019 03 12 at 19.00.01 940x700 - Portret decorbouwer Ro Theater
Portret fotorestaurateur Katrin Pietsch

Portret fotorestaurateur Katrin Pietsch

Naast mijn persoonlijke fotografie projecten werk ik in opdracht voor mooie magazines en leuke bedrijven. En soms, is in opdracht werken zó leuk dat het als vrijwerk voelt. Voor de Rotterdam UitAgenda fotografeerde ik twee jaar lang mensen die achter de schermen of buiten de spotlight iets bijdragen aan de kunst en cultuur scene van Rotterdam. 

Katrin Pietsch werkte de afgelopen jaren aan het restaureren van 45 000 foto’s van Ed van der Elsken. Deze fotograaf woonde in een vochtige dijkwoning waar hij zijn archief bewaarde. Dit archief dreigde door schimmel verloren te gaan. Katrin bedacht daarop een methode waardoor ze de foto’s niet per stuk hoefde te herstellen maar een sheet zo’n 20 foto’s kon restaureren. 

Op het moment van dit portret was ze bezig met dia zestienduizend, nog niet eens in de buurt van de helft. Terwijl ze het procédé laat zien pakt ze ineens een sheet op om er door heen te kijken, en daar is hij, het beeld. 

Wil je ook zo’n originele portretfoto? Neem dan contact op met mij info@jokeschut.nl

Rotterdam UitAgenda

Portret beveiliger Boijmans museum

Naast mijn werk in opdracht voor magazines en bedrijven fotografeer ik ook graag persoonlijke projecten. En soms, is in opdracht werken zó leuk dat het als vrijwerk voelt. Voor de Rotterdam UitAgenda fotografeerde ik twee jaar lang, iedere maand, mensen die achter de schermen of buiten de spotlight iets bijdragen aan de kunst en cultuur scene van Rotterdam.

De allereerste medemogelijkmaker die geportretteerd is voor dit column was de beveiliger van het Boijmans museum. In 2016 werd hier de Vocabulary of Solitude van Ugo Rondinone geëxposeerd. Vijfenveertig levensgrote sculpturen van clowns stonden verspreid door de zaal, die schreeuwde om interactie. 

De beveiliger trok heel even zijn wenkbrauw op, toen ik hem vroeg tegen over de clown te gaan zitten. Herpakte zichzelf snel, zonder tegen te sputteren nam hij plaats en zag er dan ook zeker de lol van in. Het cadeautje, van de gekleurde ramen, kreeg ik er gratis bij. 

Wil je ook zo’n kleurrijke portretfoto? Neem dan contact op met mij.

Onderwater portret van Hans Engelbrecht.

Hovenier van Het nieuwe Instituut

Naast mijn persoonlijke fotografie projecten werk ik in opdracht voor mooie magazines en leuke bedrijven. En soms, is in opdracht werken zó leuk dat het als vrijwerk voelt. Voor de Rotterdam UitAgenda fotografeerde ik twee jaar lang mensen die achter de schermen of buiten de spotlight iets bijdragen aan de kunst en cultuur scene van Rotterdam. 

Hans Engelbrecht is de Hovenier van Het nieuwe Instituut. Waarbij hij ook de vijver onderhoud. In de vijver leeft van alles: voorns, baarsjes, slakken en ja…alg. Die alg moest er uit want het nam al het licht weg waardoor al het andere leven geen ruimte meer kreeg.

Met een onderwaterbehuizing om mij camera heen, een wetsuit aan ging ik op een koude april ochtend de vijver in om het portret van hem te maken. Verstijfd, vermoeid en razend enthousiast kwam ik een uur later het water uit.

Wil je ook zo’n unieke portretfoto? Neem dan contact op met mij op.

Screenshot 2019 03 12 at 19.00.35 940x700 - Onderwater portret van Hans Engelbrecht.
Women Connected

Duizend vrouwen in een theaterstuk

Afgelopen week portretteerde ik powervrouwen die mee doen aan het theaterstuk Stille Heldinnen Disco XL. Waar zeker duizend (maar liever nog meer) vrouwen aan mee doen!

Het Rotterdams wijktheater maakt theatervoorstellingen mét, dóór en vóór mensen uit maatschappelijke groeperingen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen.

Een van de projecten is: Women Connected. Vrouwen afkomstig uit verschillende landen, maar wonend in Rotterdam, vertellen hun verhaal in theatervoorstellingen.

Op internationale vrouwendag 2019 komt daar de Stille Heldinnen Disco XL uit voort. Een prachtig initiatief waar meer dan duizend vrouwen aan mee gaan spelen!

0?e=1559174400&v=beta&t=IqoQ uvp4sHx89TkJMdoFUzVers Yz0JSHM tAAa25Y - Women Connected

Portret Fotografie

Als vrouwelijke portret fotograaf doe ik daar op mijn manier aan mee. Deze week fotografeer ik de portretten die gebruikt worden voor de campagne.
Ontzettend genieten om deze vrouwen, soms met ietwat schroom, voor mijn lens te mogen krijgen. Aangemoedigd door hun mede spelers, stelen ze de show en vervolgens mijn hart. Door middel van traditionele dansen, prachtige kleding, en culturele tradities is ieder portret uniek en vertelt ieder persoon haar eigen verhaal

Wil je ook een spontane portretfoto voor jouw bedrijf neem dan contact met mij op!

180306 woman connected 2018 ©Grasshopperstudios 16599 940x325 - Women Connected
Ari Deelder

Ari Deelder, daughter of Jules Deelder has a montly film evening “CineBizari” in the new Rotterdam Cinema Kino. I portraited her for the column Uit Rotterdam in the Rotterdam UitAgenda. Arie Deelder - Ari Deelder

IDFA

Last month I worked for IDFA (Internationaal Documentaire Film Festival) in Amsterdam. During the festival I photographed Esther Utjiua Muinjangue die de hoofdrol speelde in Skulls, of my people.

The photo became the cover of the IDFA Newspaper!

IDFA2016 dagkrant cover beeld Joke Schut

 

Mijn beeld voor De Kracht van Rotterdam buiten te bewonderen!

Incredible massive extremely big! There he is! My image for De Kracht van Rotterdam. This is where you work for. Rule the world with images! #proud.

The next few months you can see it in real life at the Becramming 90, in Rotterdam Overschie. Next to this image my photo will also been showed in the group expo at Willemsplein next to the Spido. And if this is not enough you can also see it at the subway hall at  te Wilhelminaplein. BAMM! BAMM! BAMM!
img_0127-copy

Jos Maessen – gemeente Amsterdam Sekseregistratie

 

Portrait of Jos Maessen for the city hall in Amsterdam. Commissioned by NVVB. Amsterdam is working really hard to make gender neutral forms. The NVVB is writing this article so other city’s could follow the example of Amsterdam.

20160920 nvvb Jos maassen 034 as Smart Object 1 480x640 - Jos Maessen - gemeente Amsterdam Sekseregistratie

Amsterdam, 20 September 2016. Portret van Jos Maassens voor gemeentehuis Amsterdam in opdracht voor NVVB. photographer: Joke Schut

Behind the scenes voor De Kracht van Rotterdam

Making off van de beelden voor De Kracht van Rotterdam! Dit jaar ben ik een van de 12 genomineerde professionals die mag fotograferen in de wijk Ijsselmonde / Beverwaard.

De opracht luid: fotografeer in jou toegewezen wijk in 4 tijdsblokken. De mijne zijn: 08:00-10:00, 16:00-18:00, 22:00-00:00 en 02:00 – 04:00.

Honden en hun eigenaren wees gewaarschuwd ik kom er aan!

8-augustus7-augustus

Portret schieten bij het Booijmans Museum

De shoot locatie van vandaag (de tentoonstelling van Ugo Rondinone) bij het Booijmans Museum, awesome! In opdracht van Rotterdam Uit agenda maak ik het maandelijkse collumn over de medemogelijkmaker. Mensen in de kunst en cultuur sector die achter de schermen werken maar onmisbaar zijn. Omringt door clowns maken we een portret van de beveiliger.

 

17-mei

SNEAK PEAK PORTRET

In de reeks die we aan het maken zijn voor Vers Beton fotografeerde we vanmiddag deze ambitieuze medewerker jurist in spé. Hier alvast een sneak peak van het beeld dat maandag online gepubliceerd wordt.
nikon