Beeldbank- nooit meer verlegen zitten om een goede foto

Je wilt resultaat. Het liefst een beetje snel ook. Marketinggenieën vertellen hoe jij de Max Verstappen van social media wordt:

Blog!
Verdiep je in SEA en SEO!
Begin aan storytelling!
Werk aan je zichtbaarheid!
Creëer herkenbaarheid!

De cursor knippert je bemoedigend toe. Jij knippert een keer terug. Dan ratelen je vingers over de toetsen. Nog even een foto er bij en het blog is compleet.

Foto.

Je scrolt door je archief. Die niet. Die niet. Die niet. Daar kijk ik stom. Onscherp. Ogen dicht. Oef nee, die ook niet.
🤯 🤯 🤯

Wat jij nodig hebt is een beeldbank.

beeldbank de droge uitleg 

Een beeldbank, oftewel een beeldbibliotheek, is een digitale verzameling van afbeeldingen die je op je eigen computer opslaat zodat ze direct te gebruiken zijn wanneer jij beeld nodig hebt. 

De foto’s zijn uniek voor jouw organisatie. Ze passen bij je branding. Vertalen je merkwaarden en zorgen dat je doelgroep zich aangesproken voelt. 

Met andere woorden: een bulk beeld dat je organisatie woest aantrekkelijk maakt, op elk moment van de dag. 

Moi? Een beeldbank? da’s toch alleen voor grote organisaties? 

Een beeldbank is een must have voor iedere ondernemer die zijn bedrijf net zo serieus neemt als het klimaat. Of je nou een eenpitter, een kleine bv of een multinational bent. 

De beelden zijn ideaal wanneer je regelmatig socialmedia posts schrijft, nieuwsbrieven verstuurd of een blog op je website bijhoudt. 

Hoeveel foto’s moeten er in je beeldbank zitten?

De grootte van je beeldbank verschilt per bedrijf. Waar een organisatie als jeugdzorg minstens 1000 beelden nodig heeft om de verschillende doelgroepen, onderwerpen en content te kunnen coveren kan het bij jou zijn dat je met 30 foto’s al een jaar vooruit kan.

‘Pfff dat kost me natuurlijk weer uuuren’

Sta je er wel eens bij stil hoeveel uur het je kost om een geschikte foto te vinden als je door de krochten van het internet loopt te struinen? 

Just saying….

Maar goed, ja, een beeldbank aanleggen kost tijd. 

Een kleine beeldbank fotograferen we binnen 1 dag of soms zelfs al in een halve dag. De grotere beeldbank schiet je in meerdere dagen, verspreidt over het jaar.

Maar hé dan hebbie ook wat:

Speciaal voor jou organisatie gemaakt, professioneel, eigenzinnig, sfeervol beeld. 

Proberen?

Blog #3

Volgende case

Blog #1


Je las een blog van mij- Joke Schut

Ik fotografeer voor magazines en maatschappelijke organisaties die opzoek zijn naar frisse, vrolijke, verhalende portretfotografie. Wie ik verder ben? Dat ontdek je hier. 

Inspiratie opdoen

Portretfotografie – Ideaal voor magazines, blogs en employer branding sites. 
Reportage fotografie – Handig voor je websites, socials en blogs.