Op Linkedin Schreef ik over mijn frustratie van profielfoto tips die eigenlijk weinig handvaten geven. Daarom maakte ik in mijn ogen een verbeterde versie van deze lijst:

📷 Maak jezelf lang, ook als je zit. Dit zorgt voor een zelfverzekerde en assertieve houding ( Daar houden werkgevers/opdrachtgevers van)

📷 Zoek het licht met je gezicht. Of dat nu een (flits)lamp is of de zon zorg dat je gezicht richting het licht gedraaid is. Hierdoor gaat de aandacht direct naar jou uit.

📷 Draag kleding waar je je lekker in voelt. Zorg dat het schoon, heel Ên gestreken is (vooral dit laatste wordt vaak vergeten)

📷 Wees lief voor jezelf. Jij kunt als geen ander je eigen imperfecties vinden. Focus op waar je wel tevreden over bent. Grote kans dat een ander die imperfecties namelijk helemaal niet ziet.

📷 Zorg voor een klik met je fotograaf, een die je oprecht laat lachen, durf daarin ook nee te zeggen als je geen klik voelt. Chemie is alles bij een shoot.

📷 Wat is het doel van jouw profielfoto? Ben je bezig met solliciteren, of geeft jouw profielfoto een gezicht aan jouw bedrijf? Als je jouw doel weet kun je beter bepalen wat je wilt uitstralen en dat zorgt dan weer voor betere foto’s 👌

📷 Denk na of je een neutrale achtergrond wilt of juist een portretfoto op locatie. Een omgeving kan veel over jezelf vertellen maar er zijn ook branches waar een neutrale achtergrond meer gewaardeerd wordt.

Kijk goed wat er wel of niet in beeld moet komen. Dat portret op je werkplek kan super werken, maar die prullenbak die nog even geleegd moest worden is dan weer niet charmant.

Hier zie je hoe ik zakelijke portretten heb gemaakt met deze tips in gedachten.